Op woensdag 26 mei opende wethouder Carla Koers van de gemeente Zevenaar en gedeputeerde Michiel Scheffer van provincie Gelderland het nieuwe circulaire fietspad bij Spijk.

De wethouder deelde tasjes met een lunchpakket uit aan leerlingen van het Liemers College die op weg waren naar school. Het nieuw fietspad ligt langs de dijk richting Lobith en Tolkamer; leerlingen kunnen nu via een veilige route naar school fietsen.

Pilot circulair fietspad

Materialen die vrijkwamen bij andere projecten in de omgeving zijn hergebruikt bij de aanleg van het nieuwe fietspad. Betonpuin is bewerkt tot secundaire grondstoffen en daarna als grondstof ‘betongranulaat’ voor de betonmortel van het fietspad toegepast. De milieubelasting is hiermee beperkt. Er is minder nieuw te winnen grondstoffen gebruikt en 50% zand en grind bespaard.

Biobased verkeersborden

Voor de nodige verkeersveiligheid zijn er ook circulaire Nabasco®Sign verkeersborden geplaatst. Nabasco®Sign is een biobased verkeersbord dat bestaat uit Nederlands riet, kalk en hars. Er wordt voor de vervaardiging van Nabasco®Sign verkeersborden gebruik gemaakt van lokale natuurlijke reststromen. Grondstoffen die niet ten koste gaan van biodiversiteit of voedselproductie en die niet van de andere kant van de wereld hoeven komen.

Kortom, een perfecte circulair aankleding van het mooie circulaire fietspad in Spijk.

Bekijk meer nieuwsitems over dit circulaire fietspad van Schagen Infra en KPM Civiel.

Gebruik ook Nabasco®Sign biocomposiet verkeersborden voor uw circulaire projecten. Onze adviseurs helpen u graag verder!