Ons wagenpark wordt steeds duurzamer. Het aantal elektrische auto’s stijgt jaar naar jaar. Voor het opladen van deze voertuigen moeten gemeenten voorzieningen treffen. Een deel van de openbare parkeerplaatsen zal moeten worden uitgerust met zogenaamde laadpalen om aan deze groeiende laadbehoefte te kunnen voldoen. Uiteraard mogen de parkeerplekken met laadfunctie niet bezet worden gehouden door niet-oplaadbare auto’s.

Verkeersborden voor laadpalen

Verkeersborden met de verwijzing naar de exclusieve bestemming van deze parkeerplaatsen bieden uitkomst. Zowel om de bestemming laden voor elektrische auto’s duidelijk zichtbaar te maken voor automobilisten die een parkeerplaats of laadpunt zoeken maar ook voor het toezicht op het juiste gebruik van de laadplaatsen en de eventuele handhaving ervan.

Duurzame oplaadplaatsen elektrische voertuigen

In gemeente Oost Gelre is gekozen voor Nabasco®Sign biocomposiet verkeersborden voor de bebording van 20 laadplaatsen. Er zijn E04 parkeerborden geplaatst met onderborden ‘opladen elektrische voertuigen’.

Deze parkeerplaatsen zijn dus dubbel duurzaam. Er wordt een duurzame (laad)functie gecombineerd met de duurzame inrichting middels biobased en circulaire Nabasco verkeersborden. De bewust gemaakte keuze voor Nabasco®Sign biocomposiet borden ziet er bovendien fraai uit.

Zet ook de volgende stap richting verduurzaming verkeersborden

Wilt u ook verder verduurzamen bij de inrichting de buitenruimte? Wilt u bijvoorbeeld uw nieuwe oplaadplaatsen voor elektrische voertuigen extra duurzaam inrichten? Kies dan voor Nabasco®Sign biocomposiet borden. Informeer bij onze afdeling verkoop naar de mogelijkheden.