De gemeente Alphen aan den Rijn heeft een heuse duurzame primeur te pakken: als eerste gemeente kozen zij er voor een rotonde in zijn geheel uit te voeren met Nabasco®Sign biocomposiet verkeersborden.

Tijdens een inventarisatie kwam naar voren dat het nodig was om de verouderde borden op het Raoul Wallenbergplein te vervangen.  Dit drukke verkeersplein ligt pal voor het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. Een mooie plek dus om te beginnen met het uitrollen van de verduurzaming van het bordenareaal van deze gemeente.

Eerste NabascoSign verkeersborden in gebruik genomen

Wethouder Gert-Jan Schotanus van Beheer Openbare Ruimte plaatste afgelopen week symbolisch het eerste circulaire verkeersbord. Voorafgaand aan deze handeling bespraken medewerkers van gemeente Alphen aan den Rijn de voordelen van de overgang naar duurzame verkeersborden met afgevaardigden van POL Heteren (de leverancier van Nabasco®Sign en ReSign® verkeersborden) en NPSP (het bedrijf dat aan de basis stond van de ontwikkeling van het Nabasco® biocomposiet).

Duurzaam verkeersborden vervangen

Op en rond de rotonde zijn circa 50 aluminium verkeersborden door de Servicedienst Wegbeheer van POL Heteren verwijderd en ca. 45 nieuwe Nabasco®Sign verkeersborden teruggeplaatst. Oude aluminium verkeersborden worden verzameld. Deels worden ze aangeboden voor recycling, deels worden ze gerefurbished. Tijdens dat proces worden de nog herbruikbare DOR-borden, middels waterdruk, ontdaan van hun beeldvlak. De rand wordt opnieuw gespoten met watergedragen lak en het bord wordt voorzien van een nieuwe reflecterend beeldvlak, zodat dit ReSign® bord weer 20 jaar dienst kan doen. Dubbel duurzaam dus: duurzame nieuwe Nabasco® biocomposiet verkeersborden en duurzame hergebruik van oude aluminium borden.

Kartrekker in verduurzaming

De heer Manoj Mannoesingh van gemeente Alphen aan den Rijn was de spreekwoordelijke kartrekker in deze duurzaamheidsslag. Zijn goed onderbouwde wens om binnen Alphen aan den Rijn bewuster met verkeersborden om te gaan vond gehoor in de organisatie. Komende maanden zullen nog meer vervangings- en saneringsprojecten worden uitgevoerd. We willen u hartelijk danken voor uw hulp bij de introductie van Nabasco®Sign in de gemeente Alphen aan den Rijn!

In  dit artikel leest u meer over de ingebruikname van het eerste Nabasco biobased verkeersbord .

Ook kartrekker worden bij de verduurzaming van het bordenareaal van uw gemeente? Neem dan contact op met onze afdeling verkoop. Wij adviseren u graag over een duurzame transitie naar Nabasco®Sign biocomposiet verkeersborden.