In Nieuwe-Tonge, gemeente Goeree-Overflakkee, is het eerste biobased verkeersbord onthuld door wethouder Both. Hiermee is het startsein gegeven voor het plaatsen van de eerste 120 Nabasco®Sign biocomposiet verkeersborden op dit mooie groene eiland.

Er is in Goeree-Overflakkee bewust gekozen voor het Nabasco®Sign biobased verkeersbord omdat dit bord perfect past bij de ambities van de gemeente om volledig over te gaan op circulaire producten voor haar buitenruimte. Voor de totale overgang naar circulair is het jaar 2040 ten doel gesteld. Het overstappen op biocomposiet verkeersborden zal dus zeker bijdragen aan het halen van de duurzaamheidsdoelen van de gemeente.

Het verkeersbordenareaal is vooraf geïnventariseerd door POL Heteren bv. Er is daarbij ook kritisch gekeken naar relevantie en de onderliggende verkeersbesluiten. Hierdoor kon, naast het vervangen van verouderde borden, ook een groot aantal borden komen te vervallen (van de oorspronkelijk 160 borden bleken er 40 inmiddels overbodig; een reductie van 25%). Driedubbele winst dus. Zowel voor nu als op de lange termijn. Door verduurzaming. Doordat het straatbeeld overzichtelijker wordt als er minder verkeersborden staan. En bovendien levert het saneren van een verkeersbord een prettige besparing op in onderhoud en vervanging van zowel bord als drager.

Het is mooi om te zien dat steeds meer gemeenten en bedrijven bewust voor groene borden kiezen. Als u meer wil weten over Nabasco®Sign biocomposiet verkeersborden zijn onze adviseurs in verkeersveiligheid en duurzaamheid graag bereid de voordelen van het gebruik van onze biobased borden nader te komen toelichten.

We wensen gemeente Goeree-Overflakkee veel succes op de nog lange weg richting 100% circulariteit! We zijn blij dat wij met onze duurzame oplossing voor verkeersborden de goede richting mogen aangeven!

 

Lees hier het artikel over de onthulling van het eerste duurzame bord in Nieuwe-Tonge uit het Goeree-Overflakkee nieuws